مدیریت امور بین الملل
۱۴۰۳/۱/۱۰
1398/04/05
ايران يكي از كشورهاي پيش رو در زمينه مراقبت‌هاي اوليه سلامت است

محسن اسدي لاري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ايرنا درباره اجراي موفق مراقبت‌هاي اوليه سلامت در ايران افزود: صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) و سازمان جهاني بهداشت حدود 41 سال پيش با ايران همكاري‌هايي در زمينه مراقبت‌هاي اوليه سلامت داشتند و در نتيجه آن همكاري‌ها، بيانيه آلماآتا صادر شد. در اين سال‌ها بسياري از كشورها در زمينه اجراي مراقبت‌هاي اوليه سلامت تلاش كردند، اما خيلي موفق نبودند و ايران جزو معدود كشورهايي بود كه در زمينه مراقبت‌هاي اوليه سلامت به موفقيت‌هاي زيادي رسيد.

وي ادامه داد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي اين موفقيت در زمينه اجراي مراقبت‌هاي اوليه سلامت در كشور به دست آمد، زيرا يكي از آرمان‌هاي انقلاب اسلامي، حمايت از فقرا و محرومان و توجه به روستاييان بود.

اسدي لاري بيان كرد: در همان زمان شعار «پيشگيري بهتر از درمان است» هم مطرح شد و ايجاد شبكه‌هاي بهداشتي و درماني در اسفند 63 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و در كل كشور گسترش پيدا كرد. با تلاش نيروهاي بهداشتي در 40 سال اخير، در حال حاضر شبكه‌هاي بهداشتي و درماني در روستاها و شهرهاي مختلف به ارائه خدمت مشغول هستند و حدود 18 هزار خانه بهداشت در كشور وجود دارد.

استفاده از تجربه‌هاي ايران در مراقبت‌هاي اوليه سلامت

مديركل همكاري‌هاي بين الملل وزارت بهداشت اظهار داشت: سال گذشته در چهلمين سالگرد صدور بيانيه آلماآتا در زمينه مراقبت‌هاي اوليه سلامت، يونيسف و سازمان جهاني بهداشت بار ديگر براي تكميل مراقبت‌هاي اوليه سلامت در سراسر جهان تلاش كردند و ايران به عنوان ميزبان گردهمايي سالانه يونيسف انتخاب شد. در نشست منطقه‌اي سلامت و تغذيه كشورهاي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا صندوق كودكان سازمان ملل متحد از تجربه‌هاي ايران براي اجراي مراقبت‌هاي اوليه سلامت استفاده مي‌شود. هدف اين گردهمايي سالانه كه در ايران برگزار مي‌شود، تعميم دادن تجربه‌هاي ايران در منطقه است.

اقدامات يونيسف در ايران

اسدي لاري بيان كرد: يونيسف از حدود 4 دهه پيش اقدامات زيادي را در زمينه تغذيه انجام داده است. يونيسف اولين سازمان زيرمجموعه سازمان ملل متحد است كه در ايران دفتر داير كرد و حدود 70 سال است كه در ايران فعاليت مي‌كند. اين فعاليت‌ها ابتدا با واكسيناسيون و بعد با راه اندازي كارخانه شير پاستوريزه در تهران آغاز شد و پس از انقلاب اين اقدامات در زمينه سلامت كودكان، واكسيناسيون، تأمين زنجيره سرما، توجه به تغذيه، غني سازي آرد و يددار كردن نمك ادامه پيدا كرد.

وي ادامه داد: راهنمايي و كمك‌هاي فني يونيسف در زمينه تهيه سبد غذايي براي زنان باردار و فقرا كه توسط دولت تأمين مي‌شد نيز از جمله اقدامات ديگر اين صندوق بين المللي در ايران بود. تأمين زنجيره سرما در استان‌هاي سيل زده نيز جزو آخرين برنامه‌هاي يونيسف در ايران است. همچنين برنامه‌هايي در زمينه پيشگيري از انتقال ايدز از مادر به جنين جزو فعاليت‌هاي يونيسف است.

تلاش‌هاي نيروهاي بهداشت در اجراي موفق مراقبت‌هاي اوليه سلامت

مديركل همكاري‌هاي بين الملل وزارت بهداشت درباره تلاش‌هاي نيروهاي بهداشتي و تأثير آن در اجراي موفق مراقبت‌هاي اوليه سلامت گفت: موفقيت اين برنامه‌ها اول به خاطر وجود نياز و دوم به خاطر وجود شبكه‌هاي بهداشت و نظام سلامت ايران بود. اين توفيق به كمك تلاش نيروهاي بهداشتي و شبكه‌هاي بهداشت اتفاق افتاد. زيرا شبكه‌هاي بهداشت توانستند نيازهاي مردم را شناسايي كرده و بعد مشكلات را رفع كنند. در اين بين از كمك‌هاي سازمان‌هاي بين المللي از جمله يونيسف نيز استفاده شد.

كاهش مرگ و مير نوزادان

اسدي لاري اظهار داشت: در حال حاضر كاهش مرگ نوزادان در كشور اتفاق افتاده است. حدود 30 سال پيش در هر 100 هزار مورد تولد زنده، 28 نوزاد فوت مي‌كردند، اما اين عدد اكنون به حدود 9.1 رسيده است كه اين رقم بايد به زير 4 برسد. براي اجراي اين كار نياز به همت ملي داريم كه متخصصان بهداشت و درمان، متخصصان زنان و كودكان و بسياري از تخصص‌ها بايد همكاري و مداخله داشته باشند.

وي افزود: در اين زمينه شايد به كمك‌هاي فني بيشتري نياز داشته باشيم و از كمك‌هاي سازمان‌هاي بين المللي نيز براي رسيدن به اين هدف استفاده مي‌كنيم.

نقش تحريم‌ها در كمك‌هاي سازمان‌هاي بين المللي

مديركل همكاري‌هاي بين الملل وزارت بهداشت گفت: تحريم‌ها در كمك‌هاي سازمان‌هاي بين المللي در حوزه سلامت مؤثر است. زيرا با وجود شعارهاي آمريكا مبني بر عدم تأثير تحريم بر حوزه سلامت و كالاهاي انسان دوستانه، بسياري از موارد تحت تأثير تحريم قرار دارد و حتي به خاطر وجود مشكل در نقل و انتقال پول، مشكلات فراواني در اين زمينه ايجاد شده است. هرچند يونيسف نقش خوبي در اين زمينه داشته و صداي مظلوميت مردم ايران را به گوش جهان رسانده، اما بايد اتفاقات ديگري در اين زمينه بيفتد.

اسدي لاري بيان كرد: با مديريت وزارت امور خارجه، سازمان‌هاي بين المللي مستقر در ايران و گروه‌هاي سلامت با محوريت سازمان جهاني بهداشت، برنامه‌هايي را براي كاهش اثر تحريم در حوزه سلامت تدوين كردند و برخي از اين برنامه‌ها اجرايي شده است و ما نيز از اين اقدامات قدرداني مي‌كنيم.

ايرج حريرچي، معاون كل وزارت بهداشت نيز روز يك شنبه در نشست منطقه‌اي سلامت و تغذيه كشورهاي خاورميانه، شمال آفريقا و يونيسف كه در هتل اوين برگزار شد از سازمان‌هاي جهاني بهداشت، يونيسف و كشورهاي منطقه درخواست كرد به تحريم‌هاي ظالمانه آمريكا عليه ايران در حوزه سلامت و منابع دارو و تجهيزات اعتراض كنند. او بيان كرد: در تحريم‌هاي ظالمانه عليه ايران با وجود شعارهاي سلامت و نيازهاي دارويي، پزشكي و غذايي مردم، بخش درمان نيز مورد هدف قرار گرفته است و بايد يونيسف، سازمان جهاني بهداشت و كشورهاي منطقه تداوم چنين تحريم‌هاي يك جانبه را محكوم كنند. آنها بايد به ياري مردم بشتابند و علاقه مند هستيم براي تبادل دانش بر پايه مشاركت فعال و سازنده با دنيا مشاركت كنيم.

تعداد بازدید:
33
نویسنده:
كارشناس روابط بين الملل دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
منبع:
ايرنا
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal